otrdiena, 2010. gada 14. decembris

Cūkgaļas šmoris

Kārtīgam latvietim kārtīgi jāpaēd. Neslēpju, ka esmu vienkāršas un piezemētas maltītes cienītāja. Visi smalkumi lai paliek restorāniem. Es gatavoju tā, lai var pabarot ģimeni, bērnus un strādājošu vīru. Tapēc visbiežāk cenšos gaļu vienkārši izšmorēt kādā mērcītē. Vienkārši, garšīgi un sātīgi. Veselīgas maltītes piekritēji šausmās nodrebinātos, tievētāji sastingtu mēmās šausmās. Tas tā, jokam.
Tad nu mans šīsdienas cūkgaļas šmoris.

Tātad, mums vajadzēs:
~ 700gr cūkgaļas caurraudzi
2 vidēji lielus sīpolus
3 vidējus burkānus
6 vidēji lieli tomāti
1/3 daļas purava
4-5 marinēti gurķi(mazie)
300ml saldā krējuma
2-3 ķiploku daivas
garšvielas

Tas nu tā. Sagatavojam gaļu, noskalojam zem tekoša ūdens, sagriežam gabalos. Cik lielus, tas katra paša izvēlē. Apberam ar sāli un ļaujam brīdi ievilkties.


Tikmēr sagriežam sīpolus un ķiplokus. Uzkarsējam pannu un liekam apcepties gaļu. Tad arī uzberam piparus. Apcepjam viegli no abām pusēm un pārliekam katliņā, kurā šmorēsim gaļu. Uz tās pašas pannas uzpilinam pilīti eļlas un liekam apcepties sīpolus ar ķiplokiem.





Sīpolus ar ķiplokiem cep, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un tad pievieno sagrieztu puravu. Kādu minūti pacepj un pievieno gaļai. Pēc tam pieber garšvielas, es izmantoju kaltētus zaļumus + pipars un lauru lapa. Uzlejam ūdeni līdz nosedz gaļu un uz straujas uguns uzvāram.






Tikmēr sgariežam gabaliņos burkānus un kad gaļa sākusi vārieties, pieberam tos klāt. tad uguni nogriežam pavisam mazu un ļaujam sautēties kāda minūtes 20.

Tomātus pirms pievienošanas gaļai vajag noblanšēt. Ieliek bļodā tomātus un aplejam ar verdošu ūdeni. pēc minūtēm 5 var ķeksēt laukā un smuki nomizot.

Tomātus sagriež gabaliņos un pievieno šmorim. Pēc tam pievieno sagrieztus marinētos gurķus. Un ļauj visam uz mazas uguns šmorēties līdz gaļa mīksta.




Nu lūk! Beigās pievieno saldo krējumu. Pagaršo pēc garšas, vai netrūkst sāls/cukur. ļauj vēl kādas minūtes 10 pasautēties. Ja vēlas, var pietumēt.



Sātīga maltīte garantēta! Lai labi garšo.

2 komentāri: