trešdiena, 2010. gada 22. decembris

Buljona pīrādziņi

No sirds priecājos, ka tagad tirgo saldēto kārtaino mīklu. Tas no tiesas atvieglo dažādu gardumu pagatavošanu. Protams, finansiāli neizdevīgi, tomēr cena atsver čakaru pašiem gatavojot kārtaino mīklu.
Šodien kā reiz dikti sagribējās buljona pīrādziņus. Mmm, siltus, pufīgus ar gana daudz gaļas pildījumu. Zvans vīram, lai braucot pusdienās ieskrien veikalā un nopērk saldēto mīklu, un malto gaļu.
Tagad kaifoju pie pilnas bļodas ar buljona pīrādziņiem.



Tātad, mums vajadzēs:
500gr. maltās gaļas
2 iepak. Tešlas kārtainās mīklas
1 vidēji liels sīpols
2mazas ķiploku daivas
1 ola
sāls
pipari

Es izmantoju jaukto malto gaļu(cūka+liellops), taču man pašai vislabāk garšo no liellopa maltās gaļas.
Sākumā smalki sakapājam sīpolu un ķiploku. Liekam sakarsētā pannā tos nedaudz apcepties. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievienojam malto gaļu, sāli un piparus.




Gaļu nedaudz apcepjam, kamēr nav sarkana. Un tad griežam uguni nost ļaujot tai nedaudz padzist.
ņemam tešlas mīklas plāksni un izvelnējam +/- kvadrātu. Pēc tam to sadalam 4 daļās.


Maliņas apsmērējam ar sakultu olu un liekam apmēram pusotru tējkaroti maltās gaļas. Pēc tam salipinam pretējos stūrus veidojot trīstūri. Liekam uz pannas, apsmērējam ar sakultu olu.


Cep apmēram 180-200grādos kādas 15-20minūtes, vai līdz zeltaini brūni.



Nu lūk, ātri, vienkārši un gardi buljona pīrāgi. Var izmantot vārīto liellopa gaļu, ja vēl pats vāra, tad pievienotā vērtība ir iegūtais buljons. Lai labi garšo.

9 komentāri:

  1. ja ceptai maltai gaļai pievieno vēl pusglāzi buljonu,varitu olu un izlaiž caur gaļas mašīnu...mm tad vsp ir supper:)

    AtbildētDzēst
  2. Satinu visu filo mīklā un pildījumam, pēc iepriekšējā komentāra ieteikuma, pieliku olu, buljonu un masu samalu kombainā (gaļasmašīnas nav). Baigi labie sanāca :)

    AtbildētDzēst
  3. Meklējot recepti tītara filejai, uzgāju šo blogu un man tiešām prieks par to! Pīrādziņus cept arī šovakar ieplānots, tākā ļoti labi noderēs! Patīk, ka tik sīki un saprotami viss aprakstīts un vēl ar bildēm papildināts, te tiešām visiem vajadzētu saprast un sanākt! :)Super, tā turpināt! :)

    AtbildētDzēst
  4. Skaisti un gardi ,paldies par recepti.

    AtbildētDzēst
  5. Šodien izcepu,sanāca super!!! Gan skaisti,gan gardi! Tā kā man nav gaļas mašīna,tad es apcepto gaļu sablenderēju blenderī un sanāca lieliska masa :)

    AtbildētDzēst
  6. Super recepte, paldies. Ļoti foršs blogs.

    AtbildētDzēst