sestdiena, 2010. gada 18. decembris

Aveņkūka

Decembris mūsu ģimenē noslogots mēnesis. Jubilejas viena pēc otras. Taupības nolūkos, cenšamies savienot, lai pie vienas reizes viss nosvinēts. Bet tad nu tā, pa kārtīgo. Kad neiztikt arī ar kārtīgu ēdamo un kūku saldajā. Ilgi domāju, ko lai uzcep. Un tad prātā nāca doma, par avenēm. Svaigām, saldētām, avenēm. Mmmm kas var būt labāks par ziemā svaigu aveņkūku. Vēsmas no vasaras.
Tad nu ķēros pie gatavošanas. Manuprāt sanāca labi. Klasiska biskvīta kūka ar aveņu svaigumu.
Tātad, mums vajadzēs:
biskvītam
7olas
7ēd.k. miltu
7ēd.k. cukura
vaniļas cukuru vai esenci

Krēmam
1paciņa saldētas avenes
250gr. maskarpones siera
300ml saldā krējuma
6-7ēd.k. cukura
citrons

Tad nu tā. Gatavojam biskvītu un izcepam 3 kārtas. Atdzesējam.
Bļodā ieberam avenes un ļaujam tām atkust. Piebēram 1-2 ēd.k. cukura.


Tālāk gatavojam krēmu. 300ml saldo krējumu saputojam stingrās putās, pievienojot atlikušo cukuru. Cukuru jāliek pēc garšas cik saldu vēlas. es taisiju pasaldu, jo avenes bija diezgan paskābas. Pierīvēju arī citrona miziņu aromātam.





Kad saldais krējums sakults pievienoju svaigo sieru. Es izmantoju Mascarpone. Un kārtīgi iecilāju putukrējumā.


Krēmu sadaliju uz pusēm.
Pirmajai biskvīta kārtai liku virsū svaigās avenes, pēc tam krēmu. Iesaku avenēm nedaudz notecināt to šķidrumu, lai nav šausmīgi slapjš biskvīts vēlāk.


Atlikušajam krēmam ievienoju atlikušās avenes un samaisiju viendabīgā masā. Ar to tad apsmērēju atlikušās biskvīta kārtas.





Nu lūk, dekorē pēc sirds patikas. Svaiga, aromātiska kūka ziemas spelgonī.
Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Avenes ļoti labi sader ar šokolādi, šis ļoti labi garšotu ar brūno biskvītu /Eg.

    AtbildētDzēst
  2. Jā, gribēju cept brūno biskvītu, bet man mājās bija beidzies kakao. Nācās iztikt ar balto biksvītu. Arī labi garšoja :)

    AtbildētDzēst