sestdiena, 2010. gada 20. novembris

Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē

Ai, kā man patīk, ka kāds piepilda manu ledusskapi un man pašai par to nav jāizdod ne santīma. Šoreiz sagadijās tā, ka mamma bija atvedusi vistas fileju un tomātus. pašai pa māju mētājās viena paprika un pāris burkānu, kā arī kāda paka saldā krējuma. Kas saglabājās no pēdējā laikā gatavotajiem saldēdieniem. Lai tas neņemtu nelabu galu, nolēmu patapināt ģimenei vakariņas. Kā reiz, arī viesi pieteicās.


Tātad, mums vajadzēs:
~500gr vistas filejas
2-3 vidēja izmēra burkāni
1-2 paprika
3-4 tomāti
3-4 ķiploka daivas
1 vidēji liels sīpols
~ 500ml saldā krējuma
50gr sviests
garšvielas

Tātad, notīram burkānus, sīpolu un ķiplokus. Sagriežam gabaliņos un beram katlā. Pievienojam sviestu un liekam uz vidējas liesmas apcepties. Pēc tam pievienojam nedaudz ūdens un ļaujam sautēties.





Tikmēr sagriežam gabaliņos vistas fileju, apberam ar šķipsnu pipariem un kariju, samaisam un laujam garšvielām nedaudz ievilkties. Tad burkāniem pievienojam sagrieztu papriku un tomātus. Pasautējam minūtes 5-10 un pievienojam vistu, pieberot sāli.






Tā ļaujam kādas minūtes 10 pasautēties. Pēc tam pievienojam saldo krējumu un atkal ļaujam sautēties minūtes 10. Sāli, cukuru pievienojam pēc garšas. Ja gribam, tad varam pietumēt.



Servējam galdā ar ko vien vēlamies. Šoreiz vārīti kartupeļi, bet lieliski garšo gan ar rīsiem gan makaroniem!
Lai labi garšo.

1 komentārs:

  1. Improvizēju ar aso piparu - rezultāts burvīgs!

    AtbildētDzēst