ceturtdiena, 2010. gada 18. novembris

Omlete cepeškrāsnī

Šorīt sagribējās svētku brokastis, kas atgādinātu bērnību. Ilgi nedomājot prātā nāca tikai viens, pufīga omlete, kas cepta cepeškrāsnī. Parakājos recepšu grāmatā un lūk rezultāts.


Tātad, mums vajadzēs:
400ml silta piena
1/2 glāzes miltu
6 olas
100gr sviesta istabas temperatūrā
garšvielas


Ņemam bļodu un sitam iekšā 6 olas, viegli sakuļam. Tad kuļot pamazām pievienojam siltu pienu(ne karstu), pēc tam pa plānai plēksnītei sviestu un visbeidzot iesijājam miltus. Garšvielas pēc izvēles. Es iztiku tikai ar sāli.





Lejam traukā vai pannā kuru iepriekš iesmērējam ar sviestu. Cep 180 grādos 45minūtes.

Nebaidieties, ja omlete pamatīgi uzpūtīsies. Izcepoties un izņemot no cepeškrāsns, tā nedaudz noplaks. Bet galarezultātā maiga, pufīga omlete, kas pati kūst uz mēles!


ja ir vēlme, var pārkaisīt ar sieru, vai jau pašā omletē iekaisīt sieru. Var papildināt ar ko vien sirds kāro!
Lai labi garšo.

2 komentāri:

  1. cepeškrāsnij jābut jau uzkarsētai vai jāliek aukstā?

    AtbildētDzēst
  2. Labāk uzkarsētai, bet var likt arī aukstā.

    AtbildētDzēst