ceturtdiena, 2010. gada 18. novembris

Mini šokolādes kūciņas "Pizas tornīši"

Vakar uznāca kāre realizēties virtuvē. Nu nebija man miera. Lūkoju ko tādu gardu pagatavot un atradu recepti ar visai kārdinošu nosaukumu "Šokolādes kūciņas". Mmmmm, izlasiju recepti, it kā viss skaidrs. Aiztriecu vīru uz veikalu pēc dažām sastāvdaļām un ķēros pie gatavošanas. Galarezultātā nesanāca, kā es biju iedomājusies, smukas mazas kūciņas, bet gan pizas tornīši. Garšu gan tas nebojā un ja vēl attiecīgi izdekorē, kūkas pa pirmo. Tad nu padalīšos ar recepti un uzskaitīšu, manuprāt, dažas "kļūdiņas", kas pieļautas vai noklusētas orģinālreceptē.


Tātad, mums vajadzēs: Mīklai
3 olas
100gr. pūdercukura
100gr. sviests
100gr. tumšās šokolādes
200gr. milti
2 ēd.k. ūdens
1 tēj.k. cepamā pulvera

Glazūrai
100gr. saldā krējuma
30gr. sviests
3 ēd.k. pūdercukurs
50gr. tumšās šokolādes
50gr. piena šokolādes

Pildijums
Aprikožu vai persiku ievārijums

Tad nu tā. Gatavojam mīklu. Sākumā katliņā vai ūdens peldē izkausējam 100gr. sviesta un piedrupinam klāt tumšo šokolādi. Izkausējam viendabīgā masā.



Kamēr šoko masa dziest, sakuļam olas ar 100gr.(5 ēd.k.) pūdercukuru stingrā gogelmogelī, pēc tam pievienojam izkausēto šokolādi. Rūpīgi samaisam viendabīgā masā. Tad piesijājam 200gr. miltus, 1 tējkaroti cepamā pulvera un 2 ēdamkarotes ūdens. Visu samaisam viendabīgā mīklā un lejam formā!







Šeit es ieteiktu liet nevis apaļā formā, kā bija teikts orģinālreceptē, bet gan kantainajā. Nākamreiz darīšu tā. Cep 175grādos 30minūtes. Pēc tam izņem no formas un ļauj atdzist. Ieteiktu pārklāt ar dvielīti, lai virspusīte neveido garoziņu.


Nu lūk, tad ņemam formīti vai glāzi un izspiežam aplīšus. Uzmanīgi, jo mīkla diezgan trausla un drūp. Tapēc man arī veidojās tie pizas tornīši. Katru pārgiež vēl uz pusēm.


Tākā man cepot mīkla nedaudz uzpūtās. Tapēc neveidojās taisna virsma, kas pamatīgi radija pārdomas vai gatavot šīs mini kūciņas. Tomēr nolēmu riskēt. Kā redzat, ne visai veiksmīgi. Bet nu, štrunts par izskatu, galvenais jau garša.
Tālāk pārgrieztajām pusītēm ieziežam pa vidu persiku ievārijumu un salipinam kopā.
Pēc tam gatavojam galzūru. Atkal katliņā vai ūdens peldē izkausējam sviestu, pievienojam saldo krējumu, šokolādi un pūdercukuru. Visu izkausējam viendabīgā masā. Orģinālreceptē daudzums bija norādīts vairāk. 150ml saldā krējuma, 100gr. no katras šokolādes, taču tas ir par daudz. Pilnīgi pietiek ar pusi no šī daudzuma.
Tātad, izkausējam šokolādes glazūru un ļaujam brīdi atdzist.




Pēc tam ķeramies pie dekorēšanas. Sākumā mēģināju glazūru smuki pārliet pār pizas torņiem, taču tā bija veltīga šokolādes šķiešana. Tapēc uzmanīgi paņēmu tornīšus un iegremdēju šokolādē.



Nu lūk, smuks, šokolādīgs pizas tornis gatavs. Liekam uz taisnas virsmas uz kuras izklāts cepampapīrs un ļaujam glazūrai sacietēt. Ietecams ievietot ledusskapī. Dekorēt var pēc sirds patikas.


Garša šokolādīga par šokolādīgu. Daudz ieēst noteikti nevar. Vakar vakarā visu garšojot jau sāka šķebināt no domas vien, par šokolādi.
No pārpalikušajām mīklas atlikumiem pagatavoju saldo desu, sadrupinot tās atlikušajā glazūras šokolādē. Pievienoju žāvētas dzērvenes un izveidoju kukulīti.
Tādi nu man sanāca mini šokolādes pizas tornīši. Nākamreiz sanāks labāk, es zinu!

1 komentārs: