ceturtdiena, 2010. gada 25. novembris

Mini kūciņas

Tad nu tā. Šodien bija jābrauc viesos pie mazas meitenītes. Un lai apvienotu patīkamo ar lietderīgo, nolēmu izcept mazas kūciņas. Jau reiz tādas biju gatavojusi savam krustdēlam uz jubileju. Pati gan uz viesībām netiku, bet atsauksmes saņēmu labas. Tad nu nolēmu arī šoreiz pagatavot ko līdzīgu + izmēģināt citu krēmu un glazūru. Tad nu padalīšos ar ideju nākošajām bērnu ballītēm!

Tātad, mums vajadzēs:
biskvītam
6 olas
6 ēd.k. cukura
6 ēd.k. miltu
vaniļas esence

Krēmam
100ml saldā krējuma
100ml jogurta
2tēj.k. želantīna
1 ēd.k. cukura
citrons
Persiku ievārijums

Glazūra
100gr tumšās šokolādes
100gr piena šokolādes
100ml saldā krējuma
50gr sviesta

Sākumā jāizcep biskvīts. Tākā taisiju  12 mini kūciņas, tad cepu 2 plātis ar biskvītu. Atgādinu, ka manas pannas izmēri ir 25x28cm.
Biskvīts, kā jau biskvīts. 3 olu baltumus atdaliju no 3 olu dzeltenumiem. Pēc tam dzeltenumiem pievienoju 3 ēdamkarotes cukura un sakūlu stingrā gogelmogelī. Tālāk sakūlu olu baltumus singrās putās un iecilāju olu dzeltenumos. Tad pievienoju 1-2piles vaniļas esences un iesijāju 3 ēdamkarotes miltu. Rūpīgi visu samaisiju un cepu apmēram 180grādos 20minūtes.







Kad viena biskvīta kārta izcepusies, cepu otru. Tādu pašu. Tikmēr pirmo kārtu atdzesēju un izspiedu smukus aplīšus. Man ir tāda cepuma formīte apaļa, bet var arī ar glāzi izspiest vajadzīgā lieluma aplīti. Var arī izgriezt citas formas.




Nu lūk. Kad ir izceptas nepieciešamā daudzuma biskvīts, gatavojam krēmu. Saputo saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura. Pēc tam pievieno jogurtu, kārtīgi sakuļ, pievieno uzbriedinātu želantīnu un citronu. Citrons pēc garšas. Tad krēmu uz kādu stundiņu ievieto ledusskapī, kamēr kļūst stingrs.



Kkad krēms ir palicis stingrs, veidojam kūciņas. Uz vienas biskvīta kārtas liek nedaudz ievārijuma, uz otras jogurta krēmu. Pēc tam abas kārtas savieno. Tādā veidā veido kūciņas. Kad visas sapildītas, atkal uz brīdi ieliek ledusskapī.


Pēc tam taisam glazūru. Šoreiz izmantoju šokolādes glazūru. Izkausējam sviestu, tad pievieno šokolādi un saldo krējumu. Izkausē visu viendabīgā masā un ļauj nedaudz atdzist. Nu vismaz līdz tādai temperatūrai, kad pirkstu var iemērkt šokolādes masā.




Nu lūk. Tagad pienācis pats ķēpīgākais un garšīgākais brīdis. Izvelkam no ledusskapja kūciņas un pa vienai iemērcam atdzisušajā šokolādes masā. Iemērcam tik daudz, lai šokolāde apņem visu kūciņu. Pēc tam liekam uz paplātes uz kuras izklāts cepamais papīrs.






Nu lūk, gardas biskvīta mini kūciņas ar šokolādes glazūru. Dekorēt var pēc sirds patikas. Es šoreiz iamantoju cukura mīklu.


Protams, var nemērk šokolādes glazūrā, bet izmantot citas dekorēšanas metodes. Lūk mana dāvana krustdēlam. šeit es dekorēju pilnībā ar cukura mīklu. Tākā man tā vēl ir saldētavā, tad par to citu reizi, kā pagatavot. Taču internetā var atrast recepti zem cukura mīklas nosaukuma.
Nu lūk, nedaudz čakars, bet bērniem prieks par mazajām kūciņām.

1 komentārs:

  1. wiiiii, šis bij jauks pārsteigums, paaaaldies!

    AtbildētDzēst