ceturtdiena, 2010. gada 18. novembris

Mājas saldējuma kūka

Tad nu tā. Uznāca man iekāre pēc vienas kūkas, kas nebija diezgan sen ēsta. Tākā jūtos kā kings virtuvē, kas tad man pašai to nepagatvot. Aplauzos, pamatīgi aplauzos. Sirds sāpēs asiņoja, ka kūka nesanāca tāda, kā vēlējos. Nu neko, nemetu plinti krūmos un izdomāju kā šo kūku realizēt savādāk un nobēdzināju to saldētavā. Pareizāk sakot, manam vīram ienāca prātā šī ģeniālā doma! Pēc pāris stundām izvilku laukā un secināju, ka garšo pārsteidzoši labi. Protams, kā negaršos labi, ja labas lietas saliktas iekšā. Tā nu secināju, ka visā visumā šādi varētu gatavot mājas saldējuma kūku. Bērni ēda un priecājās un tas jau pats galvenais, ka bērniem garšo. Tad nu padalīšos ar šo recepti!


Tātad, mums vajadzēs:
5 olas
500ml saldā krējuma
200gr skābā krējuma
~50gr tumšās šokolādes
3-4 ēd.k. kakao
~10ēd.k. cukura
5 ēd.k. milti
vaniļas cukurs

P.S. bildē redzama burka ar uzrakstu "Trīceklis" , tas ir nerealizējies želantīns!

Tad nu tā. Sākumā izcepam biskvīta pamatni. Kā to darīt, visiem skaidrs. Ņēmu 2 olas, baltumus atdaliju no dzeltenumiem. Atsevišķā bļodā sakūlu 2 olas dzeltenumus ar 2 ēdamkarotēm cukura, iemaisiju 2 ēdamkarotes miltu. Olu baltumus sakūlu stingrās putās un iecilāju mīklā. Cepu apmēram 180grādos kādas minūtes 10-15.








Kamēr cepas pirmā biskvīta kārta, ķeramies pie nākošās. Princips tas pats, tikai izmantojam atlikušās 3 olas, 3ēdamkarotes cukura, 3 ēdamkarotes miltu. Tikai pie sakultajiem olu dzeltenumiem pievienoju 3-4ēdamkarotes kakao un pierīvēju apmēram 25gr. šokolādi. Visu samaisiju, pievienoju miltus un uzputotus olu baltumus. Lēju kantainajā pannā(man tā ir maza izmēra 25x28cm) un cepu 180grādos minūtes 20 jeb kamēr gatavs.



Nu lūk, izceptas abas biskvīta kārtas. Baltais biskvīts pamatnei, brūnajam biskvītam ļaujam atdzist un tad sagriežam nelielos kubiciņos.



Tad ķeramies pie krēma gatavošanas. Pēc mana prāta un saprašanas, ja putukrējumam pievieno putukrējuma stindzinātāju, tad tas paliek stingrs. Taču piemājas veikalā šāda lieta neatradās, slinkums bija iet uz citu veikalu un domāju, ka gan jau viss būs labi bez tā stindzinātāja. Kļūdijos, smagi kļūdijos.
Tātad, ņemam 500ml saldā krējuma pievienojam atlikušo cukuru un putojam. Putojam līdz putukrējums gandrīz sakūlies. Tad pievienojam 200gr skābo krējumu un kārtīgi sakuļam.


Krēms mani samānija, lai pēc konsistences stingrs, tomēr ne pietiekami. Tad nu gatavojam tālāk. Ņemam gaišo biskvītu, liekam atpakaļ kūkas veidnē un zieķējam pabiezu krēma kārtu. Tad ar nelielām atstarpēm liekam sagrieztos brūno biskvīta gabaliņus un atkal krēms virsū. Tā kārtu pa kārtai līdz kūkas formas augšai.


Pēc tam liekam atdzesēties ledusskapī apmēram 1h. Pēc šīs stundas taisam glazūru. Es izmantoju bikucīt sviesta ko izkausēju un pievienoju sadrupinātu šokolādi. Apmēram 25gr. Un pēc tam smuki pārlēju pāri kūkai.


Nu lūk, kūka mani apmānija, ka krēma virskārta bija gana stingra, kas lika man domāt, ka viss ir izdevies. Tomēr pie kūkas servēšanas sapratu, ka ne vella. Protams, vainīgs bija veikals, kas netirgoja putukrējuma stindzinātāju. Dusmās, ka kūka pa galam, paklausiju vīru un nobēdzināju to saldētavā. Pēc 3-4h izvilku laukā, mammīt mīļā!! Kūka stingra, sagriežu gabalos, ēdu un secinu, ka garšo akurāt pēc mājās gatavota saldējuma. Tā redz, tiku pie mājas saldējuma kūkas. Brīdinu, ka negaidiet veikala saldējuma garšas. Tāda tā noteikti nav. Ja esat reiz gatavojuši mājās saldējumu, tad tā arī garšo, trekni un sātīgi.

Brūnā biskvīta vietā var likt augļus, ogas. Brīvs fantāziju lidojums. Arī krēmu gatavojot var pielikt dažādas garšu nianses, kā citrons.
Secinājums, šo kūku noteikti gatavošu atkal!!
Lai labi garšo.








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru