piektdiena, 2010. gada 26. novembris

Maize ar sieru, saulē kaltētiem tomātiem un ķiploku

Nu ja, reiz esi sācis tā vairs nav miera. Tagad aizvien vairāk un vairāku atļaujos izmēģināt ko jaunu maizes receptēs. Pagājušā reizē cepu maizi ar sieru un dillēm un vieglu ķiploku aromātu. Šoreiz gribējās ko spēcīgāku. Ar izteiktāku garšu. Tad nu apvienoju divas receptes, saulē kaltēti tomāti + siers ar ķiplokiem. Sanāca ļoti labi. Tieši tādu, kādu vēlējos. Sātīga maize ar izteiktu garšu. Kartsa šausmīgi ātri noēdas.




Tātad, mums vajadzēs:
~800gr milti
300 ml piena
2 ēd.k. cukura
2 ēd.k. eļļas
2 tēj. k. sāls
1 paciņa sausā rauga
160gr rīvēta siera
1/3 burciņas saulē kaltēti tomāti
2-3 daiviņas ķiploka

Sākumā sagriezu apmēram 1/3daļu saulē kaltētu tomātu. Pēc tam ievietoju bļodā, kur pievienoju 2-3ķiploku daiviņas( ja garšu vēlas intensīvāku, liek vairāk, bet ja neizteiktāku, tad mazāk), 160gr. siera, 2 ēdakmkarotes eļļas, 2 ēdamkarotes cukura un 2 tējkarotes sāls. Pēc tam visu rūpīgi samaisiju.


Tad uzsildiju 300ml, vai 1 krūzi piena. Glāzē ielēju 1/4 silta ūdens un izšķīdināju raugu. Pēc tam pievienoju bļodas saturam un kārtīgi samaisiju.

Tad pievienoju izsijātus miltus, apmēram 600gr. Atlikušos 200gramus izbēru uz galda. Samaisiju bļodas saturu viendabīgā masā un pēc tam izliku uz galda izbērtajos miltos.


Atrotīju piedurknes un ķēros pie mīcīšanas. Mīcu 10minūtes. Ja mīkla līp pie rokām un galda, tad pieberu mazliet miltus, bet kā esmu novērojusi, tad ar šo norādītos daudzumu pilnīgi pietiek. Ja milti būs par daudz, mīklu būs grūti mīcīts. Tapēc sākumā iesaku kārtīgi visu samīcīt un ja turpina lipt pie rokām, tad tik nedaudz pabērt miltus.
Galarezultātā sanāk smuki gluda, vijīga mīkla, ko liekam atpakaļ bļodā uzrūgt. Apmēram 1stundu.


Lai virspuse neapkalstu, var apsmērēt ar eļļu. Es citreiz apberu ar miltiem.
Pēc tam, kad maize uzrūgusi, izceļu to uz galda, vēlreiz samīcu un tad veidoju vajadzīgā skaita kukulīšus. Visātrāk apēdās, ja cep mazas bulciņas. Bagetēm ar nav ne vaina, bet sviestmaižu gatavošanai tā īsti neder, tapēc šoreiz izvaidoju 3 nelielus, apaļus, kukulīšus. ļauju tiem vēlreiz uzrūgt un lieku cepties 200grādos ~ 25minūtes.





5minūtes pirms cepšanas beigām apsmērēju ar sviestu. Ja tāds ir pieejams. Kad izcepusies, noteikti apsedzu ar dvielīti, lai garoza paliek mīkstāka. Galarezultātā, sātīga maizīte ar izteiktu garšu. ātri noēdas tāpat vai ar sviesta aizdaru.

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. laba maize, bet tie saulē kaltēti tomāti, ir olīveļļā un ir vienkārši saulē kaltēti tomāti, kādi tad būtu labāki?

    AtbildētDzēst
  2. Es izmantoju tos kas eļļā. Vnk. saulē kaltētos, savos piemājas veikalos neatrodu ;)
    bet tiem kas eļļā, ar nav ne vainas, Notecināju nedaudz to eļļu un ir ok.

    AtbildētDzēst