piektdiena, 2010. gada 19. novembris

Maize ar dillēm, sieru un ķiplokiem

Šodien, pēc labi nosvinētas draudzenes dzimšanas dienas, dikti rosīgs noskaņojums. Nu nebija miera man, tapēc nolēmu apvienot patīkamo ar lietderīgo. Bija beigusies maize un pašsaprotami, ka jāuzcep jauna. Nolēmu paeksperimentēt šajā jomā, par spīti pēdējā laika neražām. Rezultātā tiku pie gardas maizes ar maigu diļļu un siera garšu un vieglu ķiploka atblāzmu.
Nu lūk, recepte.


Tātad, mums  vajadzēs:
1 paciņa sausā rauga
300ml piena
~ 800gr milti
2 ēd.k eļļas
2 tēj.k. sāls
2 tēj.k. cukurs
1 tēj.k. kaltētu diļļu
150gr rīvēta siera
2-3 ķiploka daivas


Tātad, pamatā gatavo kā parasto maizi, tikai klāt pievienoju dilles, sieru un ķiploku.
Sākumā bļodā izspiedu 2-3 ķiploku daivas. Iebēru 1 tējkaroti kaltēto diļļu un piebēru 150gr. paciņu rīvēta siera.

Kārtīgi samaisiju un pievienoju 2 ēdamkarotes eļļas, 2 ēdamkarotes cukura un 2 tējkarotes sāls. Pēc tam pievienoju 300ml uzsildīta piena un sauso raugu, kas bija izšķīdināts 1/4daļas glāzes ūdens.



Pēc tam pievienoju izsijātus miltus. Pievienoju apmēram 600gramus. Samīciju. Tad nedaudz miltus uzbēru uz galda un sāku mīcīt mīklu uz galda, iemīcot atlikušos 200gr. miltu. Cītīgi mīcu mīklu apmēram minūtes 10.





Mīkla pēc 10 minūšu mīcīšanas kļūst gluda un vijīga. Tad liekam atpakaļ bļodā uzrūgt, apmēram 1 stundu. Pēc tam izņemu no bļodas, vēlreiz samīcu un izrullēju garu "desu". To tad sagriežu vairākos gabalos no kuriem veidoju tādas kā bagetes. Ļauju vēlreiz uzrūgt un lieku iepriekš uzkarsētā krāsnī cepties. Cepu apmēram 25-30min 200grādos.





Ja ir sviests, tad apmēram 5minūtes pirms cepšanas beigām, maizītes apsmērēju ar sviestu. Pēc tam, kad maizītes izcepušās apsedzu ar dvielīti, lai garoza ir mīksta.


Kopā sanāca 5 smaržīgas un gardas maizītes - bagetes.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru