trešdiena, 2010. gada 10. novembris

Liellopa medaljoni cepeškrāsnī

Ilgi domāju, kā lai nodēvā šo ēdienu. Tākā gaļas šķēles atgādināja medaljonus, tad nu nosaukums dots par godu tiem. Vienkārš gaļas ēdiens, kas neprasa lielas pūles, bet laiku gan. Pagatavošana aizņem 1,5 - 2h skatoties cik daudz gaļas.

Tātad, mums vajadzēs:

~ 1kg liellopa vai jaunlopa gaļas.(man šoreiz patrāpijās filejas gabals)
2 vidēji lieli sīpoli
2-3 ķiploka daivas
garšvielas

Ņemam gaļu un sagriežam apmēram 1 pirksta platumā. Viegli izklapējam un apkaisam ar garšvielām. Es izmantoju piparus un piedevas gaļai, garšaugi. Kad gaļa apkaisīta liekam uz kādu stundu gaļai ievilkties. Sāli es nebēru!




Kad stundu gaļa marinējusies, ņemam pannu un liekam uz uguns. Sakarsējam un liekam gaļu virsū. Tad arī uzberu sāli. Gaļu cepu pavisam īsu brīdi, kamēr aprauj no abām pusēm.


Tikmēr sagriežu šķēlītēs sīpolus un ķiplokus. Kad gaļa apcepusies, kārtoju cepeštraukā. Sākumā gaļa, tad sīpoli ar ķiplokiem, tad atkal gaļa un pār pārberot atklikušos sīpolus, ķiplokus.



 Nu lūk, liekam cepeškrāsnī apmēram uz 220 grādiem un cepam kamēr gaļa mīksta. Man sanāca kāda pusotra stunda. Ak jā, pirms liku cepeškrāsnī, traukam pāri pārklāju folliju, savādāk gaļa izkaltīs.


Piedevas pēc pašu vēlmes. Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru