trešdiena, 2010. gada 3. novembris

Klasiskie auzu pārslu cepumi

Šodien solijās braukt viesi, ar ko lai gardu tos pacienā? Nu tā, lai ir ko pie tējas pagrauzties. Paveros ledusskapī, nekā prātīga tur nav. Aizveru ciet, pēc minūtes vēlreiz atveru klusā cerībā, ka ledusskapja saturs būs mainijies. Nē, tādi brīnumi nenotiek, jāgatavo no tā kas tur atrodas. Pēc neilgām pārdomām un recepšu saitu pāršķirstīšanas atrodu vecu, labu, bet aizmirstu recepti. Auzu pārslu cepumi. Olas ir, sviests ir, auzu pārslas arī. Tad nu ķēros pie gatavošanas.





Tātad, mums vajadzēs:
3 glāzes auzu pārslas
3 olas
1 paciņa sviesta
5 ēd.k. miltu
100gr. cukura
1 tēj.k. vaniļas cukura


Pagatavošana pagalam vienkārša, bet rezultāts gardum gards. Sākumā sausā pannā  viegli apgrauzdējam auzu pārslas. ļaujam tām lēnām dzist.



Tad, sviestu istabas tempratūrā ar 3 olu dzeltenumiem un 100gr. cukuru + ttējkaroti vaniļas cukuru sakuļam viendabīgā masā. Pēc tam pievieno padzisušās auzu pārslas un visu kārtīgi samaisa.



Tad pievieno 5 ēdamkarotes miltu un atkal kārtīgi samaisa. Atsevišķā bļodā sakuļ 3 atdalītos olu baltumus stingrās putās un tad pievieno mīklai kārtīgi tos iecilājot.





Nu lūk, mīkla gatava. Tad tik ņem pannu uz tās liek mīklas piciņas. Mīkla ir stingra, to var veidot arī ar rokām. Un apmēram 180 - 200grādos cepm 15-20minūtes. Kamēr cepumi kļuvuši zeltaini brūni.




 
Mīklai droši var pievienot visādas "ekstras" kā rozīnes, šokolādes gabaliņus, citrona miziņu pierīvēt utt. Brīvs fantāziju lidojums.
Kamēr salādēju bildes, tikmēr viesi pārdomāja. Nu ko, būs uzdzīvošana!!!

15 comments:

  1. Man gatavs ar cukādēm, Bet te nav minēts, ka jābūt īstām auzu pārslām, ātri vārāmās nederēs. Ja nu kāds pērk tikai ātri vārāmās:)

    AtbildētDzēst
  2. Kapēc neder ātri vārāmās? Es kā reiz, kad šos cepumus cepu, cepu no ātri vārāmajām. Sanāca labi. Esmu cepusi arī no īstajām un arī dāžādu graudu auzu pārslām. Pareizāk sakot, kādas mājās ir, tādas izmantoju.

    AtbildētDzēst
  3. nu šī recepte noteikti jāizmēģina, līdz šim esmu cepusi bez tā saputotā olbaltuma..Izskatās ĻOTI garšīgi

    AtbildētDzēst
  4. Ļoti garšīgi sanāca!!!

    AtbildētDzēst
  5. Superīga recepte! Izcili gardi!

    AtbildētDzēst
  6. man tās olubaltumu putiņas ne viemēr sanāk, varbūt kāds var ieteikt kko? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. vai putojamās slotiņas pēc olu dzeltenuma kulšanas kārtīgi nomazgātas? ja puto olbaltumus ar netīrām slotiņām nekas nesanāk. Kā arī ir no svara trauks kurā puto - es putoju stikla bļodā, bet var arī plastmasas bļodā, bet alumīnija bļodā čiks vien sanāks.

      Dzēst
    2. Muļķības! Trauka materiālam vai vēl kādam citam iepriekš minētam iemeslam nav nozīmes.
      Noslēpums slēpjas citur.
      Pirms kulšanas olas baltumam jābūt vēsam, tātad - vajadzētu atdzesēt ledusskapī.
      Lai veicas!

      Dzēst
  7. tikko izmēģināju.ļoti ātri un gardi, es vēl pievienoju uzbriedinātas rozīnes.Rīt laikam atkal jācep, mājinieki lūdz:)

    AtbildētDzēst
  8. tikko izmēģināju.ļoti ātri un gardi, es vēl pievienoju uzbriedinātas rozīnes.Rīt laikam atkal jācep, mājinieki lūdz:)

    AtbildētDzēst
  9. Lai olbaltums sanāktu es nedaudz sāli lieku klāt :)

    AtbildētDzēst
  10. Par cik es nedzivoju Latvija.... Cik ir gramu viena pacina sviesta? Paldies!

    AtbildētDzēst
  11. Cik gramus jāliek sviests?

    AtbildētDzēst
  12. Tagad cepās, mīkla pati ļoti garšīga, vienīgi bildē tā izskatās biezāka.

    AtbildētDzēst