pirmdiena, 2010. gada 1. novembris

Cūkgaļa ar svaigi sautētiem kāpostiem

Jarealizē kāposts, kas palika pāri no kāpostu tīteņiem. Sautējumu tākā negribējās, zupu arī nē, tad nu domāju, ko pagatvots. Radās doma, ka varētu sasautēt kopā ar gaļu. Domāts darīts, lūkoju ledusskapja saldētavā pēc gaļas gabala. Izmakšķerēju cūkgaļas karbonādi. Hmm... mirklis pārdomu un patapināju gardas vakariņas. Bērni prasija papildporcijas!
Tad nu šīsdienas vakariņas.


Tātad mums vajadzēs:
500gr. cūkgaļa(man šoreiz karbonāde)
Vidēji liels kāposts
2 šķēles speķa
1 vidēji liels sīpols
2-3 ķiploku daivas
1/2 citrona
garšvielas

Sākumā sagatavojam kāpostu. Sīpolu un 2speķa šķēles(var izmantot žāvētu gaļu) sagriež smalkos kubiņos un liek katlā apcepties. Tikmēr sagriež kāpostu smalkās strēmelītēs un liek klāt speķim.



Pēc tam pieberam garšvielas. Es izmantoju piparus, smaržīgos piparus, laurlapu un sāli. Un ļaujam minūtes 20 sautēties.  Kad kāposti ir sakritušies pēc šīm 20minūšu sautēšanas, pievienojam cukuru un citrona sulu. Tas gan ir pēc garšu kārpiņu gaumes. Man garšo tādi saldskābi, tapēc pievienoju 1/2 citrona sulu.



Kad panākta vēlamā garša, tad ļaujam vēl kādas 10 minūtes pasautēties. Tikmēr sagatavojam gaļu. Gaļu sagriežam šķēlēs 1 pirksta platumā. Nedaudz izklapējam. Nolobam divas ķiploku daivas un tās sablenderējam kopā ar nepilnu tējkaroti garšvielu gaļai. Garšvielas var izvēlēties kādas vēlas. Es izmantoju gaļas kopējās garšvielas. Ar iegūto "putriņu"apsmērēju gaļas šķēles un ļauju kādu brīdi ievilkties.





Noņema no uguns kāpostus, pagaršojam un ļaujam padzist. Kāpostiem nevajag būt mīkstiem, tiem jābūt pusmīkstiem. Pēc kādām 15-20 minūtēm ņemam gaļu, apkaisam ar sāli un pipariem, liekam cepeštraukā iekšā. Tad liekam virsū kāpostus, apklājam ar folliju un liekam cepeškrāsnī uz kādiem 220-250grādiem, cepam apmēram 1h - 1.5h līdz gaļa mīksta.



Apmēram 10-15 minūtes pirms cepšanas beigām, noņemam folliju un cepam līdz beigām.

Nu lūk, gards paēdiens ko bērni pieprasija papildporcijās. Kāposti maigi, sulīgi un mīksti. Gaļa izsutusi mīksta jo mīksta ar patīkamu ķiploka piegaršu.
P.S svaigi sautētos kāpostus var aizvietot jau ar skābētiem. Tos gan pirms gatavošanas nevajag sautēt. Tos liek tāpat gaļai virsū un sautē līdz gaļa un kāposti mīksti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru