trešdiena, 2010. gada 24. novembris

Biskvīta rulete ar jogurta krēma pildijumu

Šodien bija tāda dikti rosīga diena. Rīt jābrauc viesos, tad nu ņēmos pagatavot ko gardu rītdienas gaviļniekiem. Viss sanāca labi, taču palika pāri jogurta krēms un šokolāde. Lai manta neietu postā, nolēmu pagatavot ruleti. Tiesa gan, manā mazajā cepeškrāsnī tā nav visai piemērota. Bet tomēr nolēmu riskēt. Galarezultāts sanāca pārsteidzoši labs.

Tātad, mums vajadzēs:
Biskvītam
3 olas
3 ēd.k. cukurs
3 ēd.k. milti

Krēmam
100ml saldā krējuma
100ml jogurta
2tēj.k. želantīns
1ēd.k. cukurs
Persiku ievārijums
citrons

Glazūrai
50gr rūgtās šokolādes
50gr piena šokolādes
100ml saldā krējuma
50gr sviesta

Tātad, gatavojam biskvītu. Olu dzeltenumu atdalam no olu baltumiem. Dzeltenumiem pievienojam cukuru, vaniļas ekstratu un sakuļam stingrā gogelmogelī.  Olu baltumus sakuļam stingrās putās. Pēc tam tos iecilājam sakultajos dzeltenumos, pievienojam izsijātus 3 ēdamkarotes(līdzenas) miltu. Uzmanīgi visu samaisam, lejam uz pannas un cepam apmēram 190grādos minūtes 20. Pēc tam, kad izcepies biskvīts, to izņemam no pannas un satinam ruletē. Satītajam biskvītam ļaujam atdzist.








Kamēr dziest biskvīts, uztaisam krēmu. 100ml saldā krējuma ar 1 ēdamkaroti cukura sakuļam, bet ne stingrās putās. Tad pievienojam citronu, tas gan pēc garšas un tad sakuļam stingrās putās. Kad saldais krējums sakults pievienojam 100ml jogurta, man bija zemeņu. Uzbriedinam 2 tējkarotes želantīna un iemaisam krēma masā. Uz brīdi liekam ledusskapī.



Pēc tam atavojam šokolādes glazūru. Ņemam katliņu un izkausējam sviestu. Pēc tam pievienojam šokolādi un saldo krējumu. Kausējam līdz veidojas viendabīga masa. Pēc tam ļaujam šokolādei atdzist.




Nu lūk. Tikmēr rulete ir atdzisusi, krēms nedaudz kļuvis stingrāks. ņemam ruleti, attinam un uzsmērējam persiku ievārijumu. Var arī izmantot citu ievārijumu. Pēc tam uzsmērē pa virsu hogurta krēmu. Ja krēms liekas pa šķidru, tad var ievietot ledusskapī. Ja krēms ir gana stingrs, tad tik smērēam virsū. Pēc tam uzmanīgi ruleti satinam.


Es satīto ruleti uz brīdi ieliku ledusskapī, pirms pārleju ar šokolādes glazūru. Bet var arī to nedarīt un uzreiz pārliet ar šokolādes glazūru. Kad tas izdarīts, tad gan ieteicams uz kādu stundiņu ievietot ledusskapī.



Nu lūk, garda ruletīte sanākusi. Ja ir lielā panna, tad daudzums ir jāreizina ar 2. Jo manas pannas izmēri ir 25x28cm tapēc tā ir tik nepateicīga ruletei, jo nav jau ko īsti satīt. Esmu gatavojusi uz lielās pannas ruletes, saku godīgi, cita lieta!
Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Paldies, māsīciņ! Meklēju, kā taisīt ruleti, un Googles Tante man šo iedeva! Turam īkšķus, lai man sanāk! ;)

    AtbildētDzēst