piektdiena, 2010. gada 5. novembris

Baltās šokolādes trifeles ar dzērvenes sirsniņu

Turpinot trifeļu tēmu, prātā iesēdās doma. Doma, ka vajadzētu uztaisīt trifeles no baltās šokolādes. Un tākā baltā šokolāde ir salda, tad to patīkami atsvaidzināt ar svaigu dzērveņogu. Sāku skatīt receptes, pamatprincips skaidrs, tagad tik jāķeras pie lietas. Kā reiz jādodas viesos, būs jubilāriem ko pasniegt dāvanā.
Tātad, mums vajadzēs:
225gr. baltās šokolādes (2 1/2 tāfelītes)
50ml saldā krējuma
25gr sviesta
dzērvenes
kokosriekstu skaidiņas

Balto šokolādi sadrupinam gabaliņos. Jāpērk ir 3 tāfelītes, jo katrā ir pa 100gr. Tad nu ņemam divas pilnas un vienu pusi tāfelītes un sadrupinam
Pēc tam ņemam katliņu, ielejam akurāt 50ml saldā krējuma. Pieliekam 25gr, apmēram 1 ēdamkaroti, mīskta svieta un uzvāram. Ļaujam 1 minūti vārīties un tad ņemam no uguns nost. Ieberam iekšā šokolādi un samaisam visu viendabīgā masā līdz šokolāde ir izkususi. Tad liekam vēsā vietā masai sacietēt.




Kad masa sacietējusi sagatavojam darba vietu. Uz šķīvja izberam kokosriekstu skaidas(tās var aizstāt ar mandeļu skaidiņām), sagatavojam dzērvenes. Ar tējkaroti ņemam šokolādes masu un uzliekam uz plaukstas. Uztaisam iedobi kurā ieliekam vienu ogu un tad smuki savīļājam apaļā bumbā. Pēc tam bumbu apvārtam kokosriekstu skaidās. Kārto uz šķīvja un pēc tam ieliek atpakaļ ledusskapī.



Nu lūk, no šī daudzuma sanāk 21gab. baltās šokolādes trifeles. Ja doma ir trifeles ilgāk turēt, nevis ātrai apēšanai, tad labāk izmantot žāvētas dzērvenes. Brīdinu, ka masa ļoti ātri kūst rokās.
Labu apetīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru