piektdiena, 2010. gada 22. oktobris

Vistu stilbiņi saldā medus mērcē

Esmu saldummīlis un ne tikai saldumi garšo. Garšo arī salikums sāļš - salds, skābi salds, ass un salds. Neteikšu, ka ēstu katru dienu, bet reiz pa reizei gribas ko šādu, manuprāt neierastu, pagatavot. Šoreiz pagatavoju mērci ar ko pārlēju vistu, ļāvu kādas 30min. pamarinēties un tajā pašā mērcē cepu. Vista vispār ir ļoti pateicīga gatavošanai. Lai to pagatavotu pagalam neēdamu, nu ļoti jāpacenšas.

Tātad, mums vajadzēs:
4 gab. lielos vistu stilbiņus
6-8 ēd.k. tomātu mērces
3 ēd.k. medus
3. tēj.k. sojas mērce
2 vidēji lieli sīpoli
5-6 daiviņas ķiploka
garšvielas.

Vistu liekam cepamtraukā un apkaisam ar sāli un pipariem.

Pēc tam rupji sagriežam sīpolu un ķiploku. Pannā ielejam nedaudz taukvielas un liekam apcepties sīpolus ar ķiplokiem. Apcepam nedaudz, kādu minūti. Pēc tam pievienojam 3 ēdamkarotes medus. Samaisam un pievienojam 6-8 ēdamkarotes tomātu mērces. Samaisam un pievienojam 3 tējkarotes sojas mērces. Samaisam, ļaujam uzmest burbuli un pagaršojam. Vai pēc garšas liekas labi. Ja garšas kārpiņas neprotestē tad karsto mērci uzlejam virsū vistu stilbiņiem.



Pēc tam ļaujam vistai apmērm 30minūtes pamarinēties un tad liekam cepties cepeškrāsnī 220 - 250grādos apmēram 1 stundu.
Nu lūk, vista saldā medus mērcē. Piedevas pēc pašu izvēles, šoreiz pievienoju krāsnī ceptus kartupeļus. Lai labi garšo.

1 komentārs:

  1. Ņamm!
    Tiko izmēģināju! Garšīgi! Sīcis ar sajūsmā. :)
    Medu gan liku vien 2 ēd.k..

    AtbildētDzēst