sestdiena, 2010. gada 2. oktobris

Sātīgās brokastis

Reizēm vienkārši ceptas olas ir apnikušas, gribas ko pamatīgu un sātīgu. Reizēm ledusskapī mētājas nenosakāmas izcelsmes žāvēta gaļa un tā īsti nekur nav pielietojama, lai ko nopietnu pagatavotu. Reizēm ir tā, ir tā... nu, ka vienkārši gribas ko savādāku, nekā ierasts. Mūsmājās tās saucam par zemnieku brokastīm, lai gan tālu no orģinālajām zemnieku brokastīm. Lai gan es nemaz nezinu kādas ir orģinālās zemnieku brokastis.



Tātad, mums vajadzēs:
olas
tomāti
sīpols
cauraudzīti vai bekons vai jebkāda cita žāvēta gaļa
sāls
pipari
Tātad sagriežam salmiņos žāvēto gaļu un plānās šķēlītēs sīpolu. Liekam uz sakarsētas pannas un viegli apcepam. Tad sagrieztus tomātus pievienojam klāt gaļai. Pieberam sāli un piparu, un pacepjam kādas 5 minūtes. Tad sitam virsū olas, atkal sāls, pipars un cepam gatavu. Voila, vienkārši, ātri un sātīgi.

Protams, sastāvdaļas var mainīt pēc sirds patikas. Gaļu aizstāt ar cīsiņiem, olas var sakult un pārliet pāri. Brīvs fantāziju lidojums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru