svētdiena, 2010. gada 10. oktobris

Pupiņu sautējums jeb mexikano sautējums

Nāvīgi labs paēdiens ugunsrijējiem jeb asu ēdienu cienītājiem. Šajā ēdienā var izpausties visi piparu un citu aso garšvielu veidi. Es gan aprobežojos ar dažām pilēm ugunīgā vellaģīmja jeb Pepper souce extra hot. Taču orģinālreceptē ir norādīts lērums visādu citu aso un mazāk aso garšvielu. Taču arī izlaižot šo aso garšvielu buķeti, paēdiens sanāk nāvīgi labs un pats galvenais, vienkārši, ātri pagatavojams!

  
Tātad, mums vajadzēs:

4 bundžiņas konservēto pupiņu
3 vidēji lielas vistas filejas
6 daiviņas ķiploka
1 bundžiņa konservētas kukurūzas
2 vidēji lieli burkāni
1 burciņa tomātu mērces
asās garšvielas


Ņemam katliņu kurā pagatavosim šo gardo sautējumu. Ielejam nedaudz taukvielas, eļļu, sviestu. Nomizojam un plānās ripiņās sagriežam ķiploku. Liekam katlā apcepties. Pēc tam pievienojam plānās šķēlītēs sagrieztu burkānu. ļaujam kādas minūtes 5-7 cepties.




Tikmēr nelielos gabaliņos sagriežam vistas fileju. Var piebērt sāli, ja ir vēlme. Es iztiku bez. Pēc tam, kad ķiploki un burkāni kādas 5-7 minūtes pacepušies, pievienojam vistas fileju. Un uz mazas uguns kādas 5 minūtes sautējam, vai pareizāk sakot, kamēr vistu "aprauj".



Kad vista ir "aprauta" pievienojam konservēto kukurūzu. Pirms tam nedaudz nolejot šķidrumu, bet nevajag noliet visu. Pievienojam klāt, samaisam un atkal kādas 5minūtes uz tās pašas mazās uguns sautējam.


Pēc tam pievienojam pupiņas, tieši tāpat kā kukurūzai, nenolejam visu šķidrumu. Vismaz 1/3 daļu atstājam. Šķidrums veidos mērcīti.


Tad visu kārtīgi samaisam un ļaujam pupiņām uzsilt. Pēc tam pievienojam tomātu mērci. To var pievienot pēc ieskatiem, man uz šo daudzumu aiziet viena 1/2l burciņa. Kad tomātu mērce pievienota, samaisam un pievienojam pārējās garšvielas. Asās un ne tik asās. Un ļaujam kādas 2-3minūtes pasautēties.


Pagaršojam vai pēc garšas ir labi. Ja vajag sāli vai cukuru vai kādu aso piparu vēl, droši pievienojam. Griežam uguni nost un ļaujam zem vāka kādu minūti sautējumam ievilkties. Pēc tam liekam bļodiņās un pasniedzam ar mīkstu baltmaizi.

Sautējums sanāk nāvīgi labs un sātīgs. Labu apetīti...

3 komentāri:

  1. Ļoti garšīgs sanāca! Super recepte.

    AtbildētDzēst
  2. Priecājos, ka atradu šo blogu - receptes interesantas un ļoti saprotami aprakstītas :)
    Žēl, ka esmu uz diētas un nevaru visu uzreiz izmēģināt, haha.

    AtbildētDzēst
  3. Ļoti labs! Jau vienreiz izmēģināju, šovakar taisīšu vēlreiz!
    Drīz braukšu pie sava drauga un šo atkal noteikti pagatavošu! :)

    AtbildētDzēst