svētdiena, 2010. gada 31. oktobris

Karameļu fiasko kūka

Nu tad tā, gribēju pēc vislabākā prāta un sirdsapziņas pagatavot karameļu kārumu. Tik tiešām centos un pūlējos un pēc otrā mēģinājuma likās, ka sanāks. Taču kā nosaukumā redzams, es cietu fiasko. Karameles palika neuzvaramas, pareizāk sakot karameļu mērce. Tad nu skatijos uz šo brīnumu un domāju, ko lai ar to saldās masas kavantumu iesāk. Jārealizē kūkā. Vēroju un pētiju receptes, nekā neatradu. Jau satraucos, ka masu nāksies liet ārā, bet tur taks puskilo cukurs!!! Dzīvā nauda!! Nedrīkst, kaut kas jāsadomā. Nu ko, paskatijos, kas mājās mētājās un nolēmu kaut ko sameistarot uz bui dui. Rezultāts, servēts galdā, pazuda nepilnu desmit minūšu laikā. Tik dzirdēju atsauksmes, ka baigi labā kūka. Nē, nu man jau ar garšoja, ko tur liegties! Tad nu šī kūka ļoti noderēs tiem, kam karameļu mērce vai karameļu masa sanāks galīgi šķērsām.

Tātad, mums vajadzēs:
5 olas
1 tēj.k. cepamā pulvera
1 tāfelīte rūgtās šokolādes
10 ēd.k. (bez kaudzes) miltu
un bļodiņa ~500gr neizdevušās karameļu mērces
1/2 citrona

Tātad, ņemam 2 bļodas un atdalām olu baltumus no dzeltenumiem. Pēc tam dzeltenumus sakuļam lēnām pievienojot karameļu masu.


Pēc tam pievienojam izsijātus miltus, akurāt 10 līdzenas ēdamkarotes miltu. Rūpīgi samaisam visu, mīklai jābūt kā biezai pankūku mīklai un pierīvējam citrona miziņu un iespiežam citrona sulu. Tas gan pēc pašu garšu kārpiņu vēlmēm. Tad pievienojam 1 tējakroti cepamā pulvera.





Tad saputojam olu baltumus stingrās putās un pievienojam mīklai, to lēnām iecilājot. Pēc tam sadrupinam šokolādi, es gan ieteiktu sarīvēt. Jo šokolādi iemaisot mīklā, tā nogrima lejā. Sarīvējot, es ceru, ka tā tas nenotiks.





Pēc tam lejam ietaukotā veidnē un cepam 200grādos apmēram 40-45minūtes. Gatavību pārbaudam ar kociņu, ja tas paliek sauss, tad gatavs.

Nu lūk, tā es realizēju savu neizdevušos karameļu mērci. Kūka sanāca salda, bet tumšās šokolādes gabaliņi deva patīkamu rūgtumu. Nākamreiz, jo es nepadošos, kamēr karameles mērce sanāks, sarīvēšu šokolādi.
Nu tad, ja karameļu brīnums cieš fiasko, cepiet kūku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru