svētdiena, 2010. gada 10. oktobris

Fiksā ābolkūka

Tātad, turpinot tēmu par āboliem un ābolkūkām, padalīšos vēl vienā vienkāršā un ātrā ābolkūkā. Mans personiskais viedoklis, jo kūka vienkāršāka, jo tā garšīgāka.

Tātad, mums vajadzēs:
5-6 vidēji lielus ābolus
5-6 olas
5-6ēd.k. cukura
5-6.ēd.k. milti
2-3 pilītes vaniļas esences var aizvietot ar 1.ēd.k. vaniļas cukura.

Ābolus nomizojam un smalki sagriežam. Tad ņemam bļodu, iesitam tur olas, pievienojam cukuru un kārtīgi sakuļam. Masai jābūt vismaz 3x lielākai.


Pēc tam pievienojam izsijātus miltus un samaisam. kad mīkla samaisīta, pievienojam vaniļas esenci un pēc tam sagrieztos ābolus. Samaisam un lejam formā iekšā.





Liekam cepeškrāsnī iekšā un apmēram 180 grādos cepam kādas 25-30minūtes. Gatavību pārbaudam ar kociņu. Ja nelīp jēla mīkla klāt, vai kociņš pēc ieduršanas paliek sauss, tad kūka gatava.


Ātri, vienkārši un garšīgi. Var formas apakšā ieklāt sagrieztos ābolus un pa virsu uzliet mīklu. Izcepot gatavu, pēc tam formu apgāž otrādi. Ja cep šādā variantā, ieteiktu miltus pievienot bez kaudzes, bet līdzenas karotes. Tad mīkla būs pufīgāka, gaidīsīgāka.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru