piektdiena, 2010. gada 29. oktobris

Biskvīta pīrāgs ar kondensēto pienu

Gadijās tā, ka pa ladusskapi mētājās aizsākta kondensētā piena bundža. Ārā tā kā žēl mest taču kur izlietot ar nav ideju. Rakājos par interneta dzīlēm līdz uzgāju interesantu recepti, biskvīts ar kondensēto pienu. Hmmm, kā gan tas varētu garšot? Tā kā taupīgā latvieša sindroms neļāva šo recepti ignorēt, cepu augšā.

Tātad mums vajadzēs:
1,5-2 glāzes miltu
1 bundža kondensētā piena
2 olas
3-4tēj.k. skābā krējuma
1/2 ēd.k. sodas, kas dzēsta ar 1 tēj.k. karsta etiķa
2 saujas rozīņu(bet var nelikt)

Tātad, sākumā izmērcējam rozīnes. Pēc tam notecinam duršlakā un viegli apvīļājam miltos.
Sagatavojam sodu!! Tākā jābūt tējkarote karsta etiķa, tad tas sagādā nopietnas pārdomas kā rīkoties. Nākamreiz es sodu aizstāšu ar cepamo pulveri, bet tākā orģināl receptē bija norādītas soda, tad nu pieturējos pie orģinālās receptes. Man mājās ir maza, maza kafijas vārāmā kanniņa, tad nu tajā ielēju to vienu nelaimīgo tējkaroti etiķa un uz uguns uzsildiju. Burtiski 30sek. laikā tas ir karsts. Uz reiz iebēru 1/2 ēdamkaroti sodas, uzsita šūmīti un norima. Tātad, soda ir dzēsta!
Pēc tam gatavojam mīklu. Bļodā iesitam 2 olas un kārtīgi sakuļam.

Pēc tam pievienojam 3-4 tējkarotes skābā krējuma, sodu un kondensēto pienu. Visu kārtīgi sakuļam.




Tad, kad masa kārtīgi sakulta, pievienojam 1 glāzi miltu, kārtīgi sakuļam un tad pievienojam rozīnes un atlikušos miltus. Tākā man bija nepilna bundža kondensētā piena, tad es arī pievienoju pusglāzi miltu. Un kārtīgi samaisam viendabīgā masā. Mīkla ir stingra un bieza.



Mīklu lejam veidnē un cepam ~ 200grādos kādas 30min. Gatavību pārbaudam ar kociņu, ja sauss, tad biskvīts gatavs.


Nu lūk, kondensētais piens veiksmīgi izmantots. Pats biskvīts ir nedaudz pasauss un prasās lai to sagriež uz pusēm un iesmērē ar kādu labi sulīgu un skābenu zafti. Nākamreiz cepšu kā biskvītu kūkai, tikai bez rozīnēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru