piektdiena, 2010. gada 17. septembris

Siera standziņas

Recepte līdzīga, kā siera raušiem. Tikai nedaudz sāļāks un savādāks izskats. Arī lielāks čakars, bet gards tāpat. Lieliski piemērots uzkodām.

Tātad, mums vajadzēs:
1 iepakojums kārtainās mīklas
~200gr. siers
Tomātu mērce
1 ola
milti
garšvielas
Tātad, atkausējam mīklu, ja tā ir vienā veselā plāksnē, tad locijuma vietās sagriežam plāksnītēs. Nedaudz uzberam miltus un izvelnējam lielāku.
Tad apsmērējam ar tomātu mērci, es izmantoju pašas gatavoto, kuras sastāvā bija arī ķiploks. Pēc tam, kad apsmērēta mīkla, es nedaudzu pārkaisiju ar sāli. To daru, ja gribas sāļāku. Ja mājās ir ķimenes, var uzbērt tās, šoreiz man izpalika. Un pārkaisam ar rīvētu sieru. Kad tad tas izdarīts, nedaudz sieru piespiežam pie mīklas. Sagriežam strēmelēs, cik platas vēlas. Man bija apmēram 2 pirkstu platumā, var griezt tievākas. Pēc tam es sarullēju šo strēmeli un pēc tam savirpināju.

Pēc tam pārsmērēju ar sakultu olu un apkaisiju ar rīvētu sieru. Cepu ~200grādos apmēram 15minūtes.

Variācijas, ar ko pildīt siera standziņas, ir dažādas. Var apkaisīt tikai ar sieru, var izmantot tikai tomātu mērci+ ķimenes+ ķiploks. Galvenais, ka izskatās diktam smalki!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru