piektdiena, 2010. gada 17. septembris

Siera rauši

Gadījumos, kad negaidīti piesakās viesi, vai negribas lieki nodarboties ar kulinārijas brīnumu darināšanu, bet gribas ar kaut ko pacienāt viesus vai vienkārši iepriecināt savu vēderu. Tad ideāli tam visam piemērots, ir siera rauši. Galvenais, lai mājās ledusskapja saldētavā atrastos kāda paciņa saldētas kārtainās mīklas un siers. Pat, ja mīkla mājās nav, piemājas tuvākajā veikalā tā noteikti būs atrodama.


Tātad, mums vajadzēs:
~200gr. siers
1 ola
1 iepakojums saldētas kārtainās mīklas
milti

Sākumā jāatsaldē mīkla. Tad uz galda izberam nedaudz miltus. Izņemam mīklu no iepakojuma un atdalam plāksnītes vienu no otras. Sieru sagriežam standziņās. Olu sakuļam.

Tākā man bija mīkla vienā veselā plāksnē, es to locijuma vietās sagriezu. Sanāca 5 plāksnītes. Taču ir veikalā nopērkamas Tešlas mīklas, parasti dzeltenā, sarkanā un zilā iepakojumā. Šī mīkla man garšo vislabāk, bet nu šoreiz pagadijās cita ražotāja produkts.
Kad mīkla atkususi to izklājam uz galda un nedaudz izvelnējam platāku. Pēc tam mīklas vienu malu nosmērējam ar sakultu olu. Otrā malā liekam siera standziņas un visu satinam vienā "desā".

Pēc tam šo "desu" sagriežam mazākos gabaliņos. Liekam uz pannas, apsmērējam ar sakultu olu un cepam ~200 grādos 15 minūtes, līdz zeltainam brūnumam.



Ja mājās ir ķimenes un tās garšo, tad virspusīti var pārkaisīt ar ķimenēm. Ja liekas, ka būs par maz siera, tad varam pārkaisīt ar rīvētu sieru. Var arī negriezt standziņās sieru, bet sarīvēt, tad to izkaisīt uz mīklas un tad sarullēt. Brīvs fantāzijas lidojums. Rezultāts fantastiski gardi siera rausīši, kas neprasa lielas pūles un laika.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru