ceturtdiena, 2010. gada 23. septembris

Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē!

Izlasot šo recepti mana klaviatūra bija noslienāta. Un kā tai dziesmā, tik viena doma prātā man, pagatavot šo kulinārijas brīnumu. Paskatos makā, taupīga latvieša sindroms neļauj šķiezties, bet tā gribas tā gribas, ka vai acīs cērtas. Pie sevis nolemju, paskatīšos kādas cenas veikalā un gan jau man pārgribēsies. Domāts darīts, brienu uz veikalu un, ka tavu skādi, kā reiz atlaides. Garnelēm atlaides, kamambēra sieram atlaides, saldajam krējumam atlaides. Nu velns un elle, kā cilvēks bez stingras gribas, padodos kārdinājumam. Rezultāts bija tā vērts!



Tātad, mums vajadzēs:
1 paku makaronus
400ml saldā krējuma
200gr garneles
2 lielās bundžas sagriezti tomāti savā sulā
200gr kamambēra siera (vai jebkurš cits mīkstais siers)
2-3 ķiploku daiviņas
Vidusjūras garšvielas
sāls, pipari pēc garšas
Tātad, liekam katlu uz uguns un liekam vārīties ūdeni priekš makaroniem. Tikmēr lielā pannā, galvenais dziļā, gatavojam mērci. Uz sakarsētas pannas liekam tomātus, sulu gan nedaudz notecinot, pievienojam garšvielas un ļaujam kādas 5min burbuļot. Tad pievienojam saldo krējumu un atkal ļaujam kādu minūti burbuļot. Tikmēr sagriežam mazos kubiciņos sieru. Tad to pievienojam un ļaujam sieram izkust. Mērci ik pa laikam apmaisot.
Tad kad siers ir izkusis un garšas kārpiņas atzinušas par labu esam. Pievienojam garneles. Es šoreiz izmantoju atsaldētās garneles, taču var lietot arī saldētās. Pēc tam ļaujam mērcei vēlreiz uzmest burbuli un ņemam nost no uguns. Pagaršojam, vai nav nepieciešams vēl kādas garšvielas, piespiežam klāt ķiploku. Kamēr mērce ievelkas, nokāšam uzvārītos makaronus.
Pēc tam mērci pievienojam makaroniem, kārtīgi samaisam un ļaujam 10-15min. ievilkties.  Pie pasniegšanas var pārkaisīt vēl ar sieru un zaļumiem. Pagatavojot mērci liekas ļoti daudz uz vienu paku makaronu, bet nevajag baidīties. Mērce ir tieši laikā. Var pasniegt arī atsevišķi, piemēram ar spagetti.

1 komentārs:

  1. Paldies, šī recepte labi noderēja, viss vienkārši un saprotami, ka arī sanāca ļoti gardi!!!

    AtbildētDzēst