trešdiena, 2010. gada 29. septembris

Ātrais ābolu deserts

Tagad ābollaikā jāēd āboli. Ābolkūkas, ābolu strūdeles, cepti āboli utt. Daudz un dažādas receptes kā pagatavot kaut ko garšīgu no āboliem. Padalīšos ar vienu pagalam vienkāršu, bet garšīgu ābola deserta recepti.

Tātad, mums vajadzēs:
3-4 vidēji lielus ābolus
1gl rīvmaizi
~300ml skābā krējuma
kanēlis
vaniļas cukurs
4-5ēd. k. cukura

Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Pēc tam pievieno kanēli, cukuru, vaniļas cukuru un apmēram pusglāzi krējumu. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno rīvmaizi, vēlreiz kārtīgi samaisa. Liek formā pārlej ar krējuma un cukura maisijumu, pārber vēl rīvmaizi un liek cepties 200grādos kādas 20-30min. Pasniedz siltu ar aukstu saldējumu.

Daudzumus var variēt pēc sirds patikas. Kas grib sladāku, liek vairāk cukura. Kas skābāku, tad atkal mazāk cukura. Tāpat ar pārējām sastāvdaļām. Ar aukstu saldējumu...mmmm... baigi labi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru