pirmdiena, 2010. gada 20. septembris

Ābolu kanēļa kūka.

Vienkārša un ātra ābolkūka ābollaikā.

Tātad, mums vajadzēs:
300gr. milti
250gr. cukurs
200gr. sviests.
4 vidēji lielie āboli
1/2paciņa kanēlis
1 tēj.k. cepamais pulveris
Tātad, mīklu gatavojam drupaču mīklu. Sviestu, miltus, 150gr. cukuru un cepamo pulveri sajaucam kopā un mīcam līdz veidojas drupačas. Pēc tam nomizojam ābolus, izņemam sēklas un sagriežam šķēlītēs. Apkaisam ar 100gr. cukura, kanēli un samaisam
Pēc tam ņemam cepamo veidni, ietaukojam ar sviestu un ieberam 2/3 drupaču mīklas. Pēc tam uzliekam ābolus un pārkaisam ar atlikušo drupaču mīklu. Cep 200grādos apmēram 30minūtes.
Ātri un garšīgi. Ja akurāt negaršo kanēlis, tad kanēļa vietā var likt vaniļas esenci vai vaniļas cukuru.

3 komentāri:

  1. Plānoju izmēģināt šo recepti, tāpēc gribu precizēt, cik īsti vajag kanēli, jo manējais nav paciņā. :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. paciņā ir 10grami. Pus paciņa - 5grami, apmēram 1 tējkarote.

      Dzēst
  2. Kopš atradu šo blogu, esmu pasākusi biežāk ( un, kas galvenais - veiksmīgāk! ) gatavot ! Paldies par superīgajām receptēm!

    AtbildētDzēst